Naslovna
 O nama
 GALANTERIJA
 ZA OPERATIVCA
 REGULATIVA
 NORMATIVI
 JAVNA NABAVA
 TEKSTILNI LANCI
 Linkovi
 Kontakt


A D R E S A R  NEZAOBILAZNA STRANICA GRAĐEVINSKOG OPERATIVCA  
Upiši traženi pojam


Google  Yahoo  MSN


GALANTERIJA - ZA OPERATIVCA - REGULATIVA - NORMATIVI - JAVNA NABAVA - TEKSTILNI LANCI -

  NORMATIVI

HIDROIZOLATERSKI RADOVI
 
OPĆE ODREDBE I NAPOMENE
Normativ utroška materijala i radne snage odnosi se na izradu višeslojnih hidroizolacija ravnih krovova i terasa, na izradu parne brane, kao i na izradu hidroizolacije u podovima i na zidovima.
Kod izrade višeslojne hidroizolacije i parne brane na krovovima nagiba do 40 %, odnosno do 25 stupnjeva, norma vremena se uvećava za 20 %.
Kod izrade višeslojne hidroizolacije na vitopernim krovnim površinama, kupolama i sl., norma vremena se uvećava za 30 %.
Kod izrade višeslojne hidroizolacije kupaona i lođa, norma vremena za izradu hidroizolacije na horizontalu, uvećava se za 50 %.
Isto vrijedi i za izradu vertikalne hidroizolacije kupaone, gdje se za izradu hidroizolacije na visini većoj od 30 cm od poda norma vremena uvećava za 50 % od norme vremena za izradu hidroizolacije na vertikali.
Ukoliko na površini koja se izolira, na svakih 30 m2 ima u prosjeku 4 ili više prodora i otvora, norma vremena uvećava se za 20 % pod uvjetom da površina pojedinačnog prodora ili otvora ne prelazi 1 m2.
Obračun radova vrši se po stvarno izvedenim količinama, računajući i izradu hidroizolacije na holkelima u visini do 30 cm. Izrada hidroizolacije na holkelima visine veće od 30 cm, obračunava se kao izrada hidroizolacije na vertikalnim površinama (ne ulazi u razvijenu površinu).
Prodori i otvori čija pojedinačna površina ne prelazi 3 m2, kod mjerenja i obračuna površine, ne odbijaju se.
Normom vremena predviđen je horizontalni prijenos do 50 m1 i vertikalni do 20 m1. Vertikalni transport se vrši liftom ili dizalicom ili eventualno koturačom, što po pravilu treba izbjegavati.
Materijal za izvođenje radova potrebno je što više približiti mjestu ugradnje kako bi se izbjegli nepotrebni horizontalni i vertikalni prijenosi.
Pri izvođenju treba strogo voditi računa i stalno kontrolirati temperaturu zagrijavanja bitum mase koja treba biti između 140-180  stupnjeva Celzijusa, zavisno od vrste bitumena.
Materijal za hidroizolaciju (izolacijske trake, hladni premazi i vrući namazi) mora biti prvoklasan, da zadovolji postojeće standarde, propisno složen i zaštićen.
Izvođenje hidroizolacija treba u svemu uskladiti sa važećim tehničkim propisima za izvođenje ugljikovodične hidroizolacije krovova i terasa.


(24.08.2007.)

VAŽNO!!! OD 01.04.2010. OBAVEZNO ENERGETSKO CERTIFICIRANJE NOVIH ZGRADA


- GIPSKARTONSKI RADOVI
- TEŽINE METALNIH ELEMENATA 1
- TEŽINE METALNIH ELEMENATA 2
- TEŽINE METALNIH ELEMENATA 3
- FASADERSKI RADOVI I CIJEVNA SKELA
- ZIDARSKI RADOVI
- ŽBUKANJE
- ARMIRAČKI RADOVI
- BETONSKI RADOVI
- ZEMLJANI RADOVI
- TEŽINE GRAĐEVINSKOG MATERIJALA
- RUČNI UTOVAR I ISTOVAR
- TESARSKI RADOVI
- TARACERSKI RADOVI
- PODOPOLAGAČKI RADOVI
- STAKLOREZAČKI RADOVI
- LIMARSKI RADOVI
- IZVEDBA I OBRAČUN GIPSARSKIH RADOVA (ZIDOVI)
- IZVEDBA I OBRAČUN POKRIVAČKIH RADOVA
- IZVEDBA I OBRAČUN SOBOSLIKARSKIH RADOVA
- ARMATURNE TABLICE
- IZVEDBA I OBRAČUN KERAMIČARSKIH RADOVAPretraži vijestiBono d.o.o., bojana@bono.hr
KONTAKT: Fax 01 29 30 133, GSM 098 19 32 570